VALPAR

Lina


Mysig valpmage.

Bilden är tagen 2 dagar innan Linas första kull om 4 valpar föddes. Tyvärr dog 1 under nedkomsten.

Kull 1 Himlafenomen

Den  31 Juli 2016 föddes de första valparna hos oss. Som valpmorska hade vi Anki Ahlkvist från Mimmidalens kennel i Klippan. Hon var mentor under hela resan från parning till leverans av valpar, det inte hon vet är inte värt att veta!  

3 fina flickor som vände upp & ner på tillvaron, men vilken grej! Vi blev helt betagna av dess små underverk och de gav verkligen mersmak!


Cavanettans Sunlight (Engla)

Cavanettans Moonlight (Humlan)

Cavanettans Starlight (Daisy)

Dumle & Lina

Mimmidalens Great kandy man (Dumle)

Född:2012-11-17 Pappa till kull 1 & 2

Cavalkeesens Nicki Lina (Lina)

Född:2014-03-05 Mamma till kull 1 & 2

Kull 2 Gamla filmstjärnor,  födda: 2017-02-24

När kull nummer 2 skulle födas så hann vi inte få hit någon medhjälpare, så jag fick kasta mig in i uppgiften själv. Lite nervöst men samtidigt nyttigt att få ta tag i situationen själv. På drygt 4 timmar föddes 7 fina valpar och allt gick bra med lite telefonassistans av Anki Ahlkvist vid ett tillfälle då en av valparna fått i sig fostervatten och inte mådde så bra. Valparna vägde allt ifrån 163 gram upp till 243 gram. En härlig känsla att ha klarat av att hjälpa de små liven till världen själv är obeskrivbar!

Övre raden från vänster i den ordning de är födda:  Cavanettans Lucille-Ball, Cavanettans Kim-Novak, Cavanettans Greta-Garbo, Cavanettans Ginger-Rogers

Undre raden från vänster: Cavanettans Marilyn-Monroe, Cavanettans Fred-Astaire,  Cavanettans Liz-Taylor

Jasper & Lina

Föräldrar till kull nummer 3

Björkebäcks Jocke (Jasper) är född 2007-12-11 och hjärtfrisk vid parningen, inte dåligt! Ja Lina också förstås, men hon är ju född lite senare.

Kull 3 Tvillingsönerna, födda: 2018-07-07

I denna kullen föddes 2 rubykillar, då jag själv har 2 tvillingsöner så namngav jag kullen efter dem, Little Eddie & Little Lenny.

Denna gången gick nedkomsten relativt smärtfritt för Lina, inte ett knyst sa hon när de gled ut.  Men det dröjde ca 2 timmar emellan de 2 gossarna.

Storasyster Cavanettans Moonlight (Humlan) älskade att ta hand om bebisarna och att sedan få leka med dom.

Acke (Little Eddie) Hasse (Little Lenny)