VÅRA HUNDAR

Mysan Född:2008-11-14

Vår första lilla tik. Vårt lilla troll. Hon kom till oss så sent som 2014 på våren.

Mysan kom till oss eftersom hennes första matte tragiskt nog avled hastigt. Alternativet var avlivning om ingen kunde ta emot henne. Vi hade funderat ett tag på att skaffa hund och detta var som en skänk från ovan. En lite äldre hund, rumsren o koppeltränad, toppen tyckte vi och sa ja! Men det är Mysan som har ställt till allt detta med att det blivit fler & fler hundar. För bara en Cavalier är inte nog! Mysan är troligtvis en blandning, och har ingen stamtavla. Hon är kastrerad därav hennes dåliga pälskvalitet som gör att vi klipper ner henne ett par gånger om året.men hon uppför sig som en Cavalier. Mysan har än så länge ett friskt hjärta. Mysan gillar dock oss människor mer än sina hundkompisar i flocken. Kan bli klappad i timmar.

Lina-Cavalkeesens Nicki Lina Född 2014-03-04

Vår fina Black & tan tik 

Lina kom till oss när hon var 6 månader. En pigg & alert tik som gillar mat, godis, kel, promenader, utflykter och att åka bil. Ligga på rygg & bli kliad på magen är lycka!

Lina stänger öronen när hon kommer lös, så det är koppel på för hennes del.

Hon är mor till 3 kullar, 9 tikar & 3 hanar. 

Vi har ställt ut Lina ett par gånger men att stå upp är inte Linas grej....Varför stå när man kan sitta är hennes motto! Vilket gör att domarna inte kan bedöma henne till fullo.

Humlan- Cavanettans Moonlight Född 2017-07-31

Humlan är dotter till Lina och född som nr 2 i  Den första kullen. Med buller och bång föddes hon ute på gräsmattan i vår trädgård en ljum sommarnatt.

Humlan är en väldigt aktiv liten dam. Charmig som få men rätt så envis och stänger gärna öronen vid tillsägelser. Med rätt inkallning så kommer hon allt som oftast direkt.

Har provat att ställa ut Humlan några gånger men det är hon inte ett dugg intresserad av, då gick hon på 2 ben runt i ringen........

Agility är däremot jätteroligt. Lillmatte Frida har börjat träna henne i det tillsammans med husse och då får hon utlopp för sin energi till max.

Att dela kudde med matte är ett måste varje natt också den rosa bollen, det är hennes grej det!

Maja-Zolohouse Naala Född:2017-01-22

Vår lilla prinsessa från Värmland

Maja är vår yngsta tik, även minst till växten och en riktig liten kelhöna. Hon är den som kommer ur sängen sist om morgnarna fastän hon är mest nödig! Sitter gärna i knät och vill ligga nära. 

För Maja har det gått bra på de flesta utställningar som hon varit med på, trots att hon mest letar efter tappat godis i utställningsringen! Hon har en väldigt stor förmåga att se söt ut.

Att sitta och vara kaxig vid TV:n är hon en mästare på. Att få höra vad som sägs på djurprogrammen är inte att tänka på, för då håller Maja låda!

Maja har sjukdomen Syringomyeli (SM) och medicineras för det, hon  ska inte gå i avel, hon får njuta av livet så länge hon själv orkar och fortsätta att bli uppassad av familjen, vår lilla diva!

Lite bilder på våra juveler!